Vandaag heeft boekhandel Scheltema haar nieuwe winkel op het Rokin in Amsterdam geopend. In een lange stoet van auteurs, muzikanten en acrobaten zijn het personeel en genodigden over een rode loper vanaf het Koningsplein naar het nieuw onderkomen op het Rokin gelopen. Hiermee is Scheltema na 40 jaar terug op het Rokin. Van 1885 tot 1975 had Scheltema hier een boekhandel onder de naam Scheltema & Holkema’s Boekhandel.

De winkelruimte heeft een multifunctionele invulling gekregen, waarin het naast een boekhandel ook een plek is om te kunnen werken, een boek te lezen of te eten en drinken. In 2014 heeft eigenaar IVY Group het pand volledig verbouwd. Vervolgens heeft Scheltema de winkelruimte gereed gemaakt voor de opening. De winkel van circa 3.200m2 BVO heeft vijf verdiepingen, de twee resterende vloeren zullen worden gebruikt voor kantoor en opslag.

Met de opening van Scheltema is de herontwikkeling van Rokin 9-15 volledig afgerond. In november heropende in het zelfde pand schoenenwinkel Betsy Palmer na een verbouwing en uitbreiding. Rokin 9-15 maakt deel uit van Rokin District, een herontwikkeling door IVY Group van het voormalige Fortis hoofdkantoor aan het Rokin naar een mix van winkels, wonen en horeca.