Na de grand opening van Scheltema en de aankondiging van Hudson’s Bay leek het even stil op het Rokin District. Maar niets is minder waar. Er is ontzettend veel gebeurd in de afgelopen maanden.

Rokin 21 uit de steigers
Het warenhuis op Rokin 21 is bijna klaar. De afgelopen maanden is er zowel binnen als buiten hard gewerkt. Zo stond het pand de afgelopen maanden in de steigers om de kozijnen te plaatsen en muren te metselen. Het dak is bekleed met leien pannen, binnen zijn de liften en roltrappen geplaatst en de vloeren afgewerkt met de deklaag. Momenteel worden de steigers afgebroken en wordt het pand eindelijk zichtbaar. 

Glazen eyecatcher geplaatst
Ook het warenhuis op Rokin 49 wordt eind van de zomer opgeleverd aan Hudson’s Bay. Op het dak komt dé eyecatcher van Rokin District: een ronde koepel met een ruitmotief van staal en glas. De stalen constructie is geplaatst en werd in delen met een kraan op haar plek gehesen. Momenteel wordt de koepel bekleed met voornamelijk glazen panelen. 

Direct de winkel in vanaf metrostation Rokin
Straks kan iedereen vanuit de centrale metrohal van metro station Rokin direct winkelen bij Hudson’s Bay. De centrale hal wordt via een doorgang gekoppeld aan het warenhuis. Tot en met de opening van de Noord Zuidlijn in juli 2018 wordt er hard gewerkt om de doorgang in gereedheid te brengen. In 2019 zal de doorgang worden opgesteld voor het publiek. 

Externe renovatie pand Industria gereed
Het pand op de Dam - nummers 25-39 - is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Het leien dak is volledig vervangen en de gevels zijn gereinigd. Binnen heeft de Koninklijke Industrieele Grootte Club een vernieuwde plek gekregen op de eerste en tweede etage. Op de bovenliggende etages komt een hotel met 21 luxe suites. De verbouwing hiervoor is nog in volle gang. Medio 2017 zal het hotel haar deuren openen.