De ontwikkelingen in het Rokin District vorderen gestaag. Er wordt momenteel druk gewerkt aan alle panden in het gebied. Met de heropening van Betsy Palmer is de eerste mijlpaal een feit, de eerste winkel van het nieuwe Rokin District is geopend!

Vanwege de verbouwing is Betsy Palmer ruim een maand dicht geweest. Tijdens de verbouwing is het oorspronkelijke kantoor wat achter in de winkel zat intern verplaatst. Op die manier is er een grotere winkelruimte ontstaan met zowel een toegang vanaf het Rokin als vanaf de Nes. De winkelruimte aan de achterzijde heeft een hoge verdiepingshoogte gekregen. Betsy Palmer huurt in totaal meer dan 600m2 waarvan 200m2 op de begane grond. Afgelopen zaterdag 4 oktober is de geheel vernieuwde winkel heropend.

De fashion retailer Senza huurt in Rokin 17 op de begane grond circa 285m2 en op de eerste etage circa 300m2. Ook deze winkel is begin oktober opgeleverd aan de huurder. De komende maanden zal Senza de winkel gaan inrichten. Naar verwachting zal de winkel voor het einde van het jaar open gaan. Momenteel wordt de hand gelegd aan het laatste deel van de verbouwing van de 5 woningen die boven de winkel worden gerealiseerd. De nieuwe bewoners zullen in november hun intrek nemen in de woningen.

Ook het onderhoud aan het gebouw Instantia op de Dam is bijna afgerond. Het voegwerk is vervangen en de kozijnen zijn geschilderd. Momenteel worden de kozijnen op de begane grond vervangen, half november zal de gehele renovatie afgerond zijn. In de komende maanden zal de huurder de winkel en bovenliggende verdiepingen volledig gaan inrichten, zodat Instantia weer optimaal en volledig in gebruik is.

De sloop door ABN AMRO van Rokin 55 gaat ook gestaag door. Deze week zullen de laatste gevelplaten op het Rokin worden verwijderd. Na deze werkzaamheden zal de bovenbouw verder worden gesloopt. De sloop zal circa 9 weken in beslag nemen wat betekent dat het gebouw voor het einde van het jaar volledig zal zijn verdwenen. Begin 2015 zal de nieuwbouw van de twee warenhuizen aanvangen.