• 14 juli 2014

    Transformatie Rokin District in volle gang

Amsterdam – De transformatie van het project Rokin District is inmiddels in volle gang. De monumentale panden Rokin 9-15 en Rokin 17 worden momenteel intern en extern volledig gerenoveerd.
Ook is de voormalige eigenaar ABN-AMRO gestart met het slopen van het voormalige Fortis hoofdkantoor. Tevens staat het pand Dam 17-21 in de steigers, ook dit pand wordt gerenoveerd. In 2016 moeten alle werkzaamheden afgerond zijn en is dit stukje stad getransformeerd naar een levendig winkelgebied.


Het pand Rokin 9-15 krijgt een volledige winkelfunctie. Met de huidige huurder Betsy Palmer is inmiddels overeenstemming bereikt over een nieuwe huurovereenkomst. De winkel is deze week gesloten en na een verbouwing keert Betsy Palmer medio oktober in een grotere winkel terug. Er lopen momenteel gesprekken met een huurder voor de tweede winkelunit (circa 3000m2). De luxe modewinkel Senza gaat een winkel van 600m2 huren in het pand Rokin 17. Op de bovengelegen verdiepingen komen 5 appartementen. 

Het voormalige Fortis hoofdkantoor, Rokin 55, wordt momenteel gesloopt door de voormalige eigenaar ABN-AMRO. Op deze plek komen twee winkelwarenhuizen van 6.000m2. Beide warenhuizen zijn verhuurd aan de warenhuisketen Hudson's Bay. De interne sloop is momenteel in volle gang. Over twee weken wordt gestart met het verwijderen van de geveldelen. ABN-AMRO zal de sloop in november afronden. Daarna zal IVY Group starten met de nieuwbouw van de warenhuizen.

Het pand Instantia (Dam 17-21) wordt momenteel ook gerenoveerd. Het gemeentelijke monument staat momenteel in de steigers. In de komende maanden worden onder andere het voegwerk vervangen en wordt het hele pand geschilderd. Na de renovatie van de buitenzijde zal de nieuwe huurder van het pand intern aan de slag gaan. Alle verdiepingen van het pand zullen in de nieuwe situatie bewinkeld gaan worden. Momenteel is alleen de begane grond in gebruik als winkel.