Op 1 April is IVY Group gestart met de herontwikkeling van de voormalige Wolff Bioscoop op de Oudegracht in Utrecht. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de eerste fase bijna afgerond en wordt de eerste winkelruimte op 1 september opgeleverd aan huurder URBAN Outfitters.

De Wolff Camera bioscoop aan de Oude Gracht was sinds 1909 in gebruik als bioscoop. Het was de oudste nog functionerende bioscoop in Nederland en had twee bioscoopzalen met ruim 500 stoelen. De bioscoop verhuist in 2016 naar een nieuw te bouwen multiplexbioscoop bij de Jaarbeurs waardoor de huidige bioscoop overbodig wordt.

IVY Group is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de bioscoop. De voormalige entree en de bioscoopzalen worden getransformeerd tot twee winkels. In de bioscoopzaal is een verdieping gerealiseerd en het de monumentale panden worden van binnen en van buiten volledig gerestaureerd. De eerste fase van de herontwikkeling is in volle gang en nadert zijn voltooiing. Op 1 september wordt de eerste winkelruimte opgeleverd.

De grootste winkel (Circa 1.000m2) is verhuurd aan de Amerikaanse fashion retailer URBAN Outfitters. Voor de tweede unit is IVY in vergevorderde gesprekken met een internationale retailer in het luxe segment. De verwachting is dat beide winkels begin 2016 hun deuren zullen openen. In de tweede fase worden boven de winkels negen luxe appartementen gerealiseerd. 

Nieuwsbericht Vastgoedmarkt Urban Outfitters en Lola Liza naar Utrecht

Nieuwsbericht AD: 'Gouden Bocht' van Utrecht in de steigers