De Amerikaanse retailer URBN Outfitters heeft in de voormalige Wolff cinema in Utrecht een flagshipstore geopend. De bioscoop is begin 2015 dichtgegaan en na een renovatie van ongeveer 9 maanden is de winkelruimte begin dit jaar opgeleverd aan URBN Outfitters. Het monumentale pand is volledig gerenoveerd, de nieuwe gevels zijn geïnspireerd op de oude situatie.

Kenmerkend voor de winkels van Urban Outfitters is de industriële uitstraling. Urban houdt originele elementen van het gehuurde pand intact, waarbij ruwe muren en constructies zichtbaar blijven voor de consument. De flagshipstore in Utrecht heeft dezelfde kenmerken. De constructieve balken en houten vloeren zijn op veel plekken in de winkel onbewerkt gebleven. De winkel heeft een oppervlakte van circa 1000m2 verdeeld over twee verdiepingen. Naast de nieuwe winkel op de Oudegracht in Utrecht heeft Urban Outfitters ook winkels in Amsterdam op de Kalverstraat/Rokin en Rotterdam op de Lijnbaan.

De naastgelegen winkel, Oudegracht 154, is verhuurd aan de schoenenwinkel Aspact. Op 1 juni is de winkel opgeleverd aan huurder. Aspact zal de winkel deze maand gaan afbouwen en einde maand open gaan. Op de bovengelegen verdiepingen, de voormalige kantoorrruimte van de Wolff bioscoop, worden momenteel 9 woningen gerealiseerd.

Nieuws Fashion United: ''De beste Urban Outfitters ooit.''