Op 1 december heeft IVY Group de panden Rokin 21, 49 en de Vleeshal opgeleverd aan Hudson’s Bay. In 2014 is gestart met de sloop van het voormalige Fortis bankgebouw en na een ontwikkeling van ruim twee jaar zijn de panden gereed. In het voorjaar van 2016 heeft IVY een huurovereenkomst gesloten met Hudson’s Bay voor deze drie panden, het Canadese warenhuisbedrijf kan nu starten met de inrichting en zal in augustus 2017 open gaan.

In 2013 zijn de voormalige Fortis panden op het Rokin gekocht door IVY Group met als doel een herontwikkeling van kantoren naar een mix van retail en wonen. In totaal bestond dit complex van circa 25.000 m2 uit vier panden, drie monumentale gebouwen en het hoofdgebouw aan het Rokin dat begin jaren ‘90 is gebouwd. Het hoofdgebouw is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor twee warenhuizen, de monumentale panden zijn gerenoveerd en hebben grotendeels een winkelfunctie gekregen. Onder andere schoenenwinkel Betsy Palmer en boekenwinkel Scheltema zijn hier gevestigd.

Hudson's Bay heeft begin 2016 bekend gemaakt de Nederlandse retailmarkt te betreden. De Canadese winkelketen gaat in 2017 tien warenhuizen openen en in een later stadium volgen er nog eens tien winkels. De winkel op het Rokin in Amsterdam is verdeeld over drie panden, Rokin 21, Rokin 49 en de Vleeshal en zal circa 17.000m2 groot worden. De panden Rokin 21 en 49 zijn ondergronds verbonden en krijgen in 2019 ook een ondergrondse verbinding met het metrostation Rokin.